قسمت چهارم انواع پارچه در مقاله های گذشته متخصری به تعریف و کاربردهای کلی پارچه پرداختیم و سیزده نوع پارچه هم جز به جز بررسی شد. در ادامه به بررسی سایر انواع پارچه می پردازیم
14.پارچه جیر:
جیر نوعی چرم نازک می باشد که از پوست حیواناتی مثل گوزن، بز،گوساله و گوسفنددرست شده و طی یک فرآیند خاص سطح گوشتی آن تبدیل سطحی مخملی مانند می شود.پارچه جیر سریع کثیف می شود به همین دلیل باید از خاک و چربی و آلودگی دور نگه داشته شود. به دلیل مقاومت بالا و عدم نفوذ هوا در جیر از آن در تولید کفش استفاده می شود. همچنین از جیر به عنوان پارچه پالتویی استفاده می شود،جیر پالتویی جنسی بین جیر و مخمل دارد که سبب زیبایی و جذابیت آن شده است.
15.چرم طبیعی:
در طی فرایند دباغی پوست حیواناتی مانند گوسفند، بز، مار، کوسه، گوساله و…تبدیل به پارچه چرم طبیعی می شود. از چرم به دلیل خاصیت گرمایی که دارد در دوخت پالتو،کت و لباس های زمستانی استفاده می شود. همچنین در تولید کیف، کفش و مبلمان کاربرد دارد.
16.چرم مصنوعی:
ترکیبی از لایه روکش و لایه پی وی سی است.
به دلیل اینکه در تولید آن از مواد شیمیایی استفاده شده، نسبت به چرم طبیعی قیمت ارزان تر و مناسب تری دارد و از آن در تولید کیف، کفش و لباس استفاده می شود .
17.پارچه پشمی:
برای تولید این نوع پارچه از پوست و پشم حیواناتی مانند گوسفند،بز، خرگوش و … استفاده می شود. به همین دلیل الیاف پشم جزء الیاف طبیعی به حساب می آیند. پشم دارای خاصیت کشسانی است و پس از شستن شکل ظاهری خود را حفظ می کند.لباس های پشمی به خروج هوای اضافی از بدن کمک کرده و تعادل دمای بدن را حفظ می کنند.الیاف پشمی در مقایسه با دیگر الیاف در مدت زمانی طولانی ساییده می شوند